obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

sobota 10. února 2018

Irati Vanalee Kashirsky

https://olympians-rp.blogspot.cz/2018/02/irati-vanalee-kashirsky.html

Postava Irati ne středně vysoká a co si budeme povídat, hezká. Nikdy nemívala problém s nadváhou, ale v táboře je pohyb na denním pořádku a na těle se to prostě promítne. Postavu má atletického tvaru, nikde nic moc nechybí ani nepřebývá a dokonce když se podíváte blíže, dokážete zpozorovat nějaké ty svaly. Její pleť má zlatavý nádech a poměrně lehce se dokáže opálit, načež se může chlubit tím, že ať si chodí pod ostrým sluníčkem, jak jen dlouho chce, nespálí se.

Obličej má ostřeji řezaný, s širší čelistí a výraznými lícními kostmi a rozhodně by se dal nazvat poměrně zajímavým. Velké oči mandlového tvaru jsou schopny velmi pronikavých pohledů, jejich barva přitom nese zcela obyčejnou, světle hnědou barvu. To si však dokáže vynahradit elegantně klenutým obočím, načež se nad tím pravých nachází malá, již dávno vybledlá jizvička, která je patrná až při bližším zkoumání. Uprostřed obličeje se nachází malý nosík, který na sebe dokáže upozornit ve dvou případech – když je Irati zima anebo právě brečela. V obou případech totiž jeho špička krásně zrudne. Pod ním se nachází plné rtíky narůžovělé barvy. Na tváři se poté nachází další jizva, lehce více viditelná, však stále na sebe nestrhává zas tolik pozornosti.

Vlasy mají barvu tmavě hnědou, jsou hezky husté, lehce vlnité, středně dlouhé a Irati neskutečně iritují. Snad proto jsou málokdy rozpuštěné nebo jen rozčesané – neustále je má v neúhledně svázaném drdolu, ze kterého unikají často jednotlivé pramínky, které následně lemují její tvář.

Čím se odlišuje od ostatních je dosti velké tetování. Dva kapradinové listy tvořené z ornamentů začínající na jejích bocích, které se táhnou přes její žebra a záda, kde se stáčí a končí. Samozřejmě, dají se zakrýt lehce tričkem, ale stačí aby se trochu nadzvedlo a už se vám může zdát, že na Irati najdete více inkoustu, než-li čisté kůže.

Co se oblékání týče, zvolí vždy spíše praktické věci, nežli věci hezké, módní a podobně. Ne snad, že by nedokázala krásu ocenit, co by se bývala nikdy nenechala tetovat, že – jen nemá vyloženě důvod proč se v táboře nějak fintit, když stejně nakonec dostanete nějaký úkol, jako vykydat stáje pegasům, a hezké šatičky by byly jednoduše v háji.

Těžko říci, jak Irati popsat. Nejspíše by bylo výstižné slovo… složitá. Nedokáže se zaškatulkovat ani jako introvert, ani jako extrovert, ani jako milá, ani jako protivná… však pokud již něco je, tak je to náladová. Dala by se přirovnat k počasí – zatímco někdy celý týden prší, jindy je aprílové počasí kdy je ráno pomalu vánice a k večeru se můžete opalovat. Těžko říci, v jakém rozpoložení se vám podaří Irati zastihnout. Nedalo by se říci, že by byla vyloženě sluníčkářka, ale pokud k ní přijdete, mile naladění a jí před pár minutami někdo královsky nezhnusil náladu, máte celkem slušnou šanci a obyčejný, snad až přátelský rozhovor.

Často ale oplácí stejnou mincí a tedy jak vy na ní, tak ona na vás. Kopněte si do ní a ona si do vás kopne dvakrát. Vypěstovala si docela vytříbený slovníček plný originálních nadávek, načež její inteligence a vynalézavost jí v ústních hádkách v případě potřeby krásně napomáhá. Však když začne prohrávat, frustrovaně si dupne a odejde, aby si zachovala ten malý zbytek důstojnosti, co jí ještě zbyl, nebo do vás začne vztekle strkat – ano, sama bere jako ubohost, když vám dojdou argumenty, začít se obracet na fyzický útok, ale jakožto správný zrozenec ve znamení býka je neskutečně tvrdohlavá a v takových chvílích občas ztrácí hlavu. Když si později dřepne a promyslí to kolem a kolem, dokáže uznat, že se chovala jako idiot. Nakonec, sama by to u jiných odsoudila. A následně je, seč velmi neochotně, schopná z pusy vypustit omluvu.

Co se humoru týče, má ho, ne, že ne. A není na něj nikterak náročná. Jakmile něco shledá vtipným, ocení to. Když se dostane do skupinky s pitomým humorem, naladí se na pitomý humor. Když se dostane mezi lidi s černým, morbidním humorem, nasadí černý humor. Co nikdy moc nepobrala, byl vytříbený smysl pro vtip přehnaně intelektuálních jedinců, ale to jí snad ani nemůžete brát za zlé.

Přirozeně nováčkům či prostě neznalým s čímkoli ráda poradí, převážně se základy boje či s provedením po táboře. Proč by taky ne, když sama již strávila mezi polokrevnými tak dlouhou dobu. Zato co si v takových chvílích málokdy odpustí je popichování a lehká arogance. Ne snad, že by to z ní vyloženě sálalo a máchala v tom druhému tlamu, ale co lepšího jí může zastihnout, než skutečnost, že ví něco víc či něco lépe umí a dokonce do takové míry, že si s tím druhého může dobírat? Ideální příležitost na nasazení jízlivého, samolibého úsměvu. Nakonec, i ona si tím prošla.

Poměrně důležité je zmínit, že Irati je polobůh (jste si nevšimli, co) a jako většina se tedy nevyhnula ADHD. To jí zaručilo, že se vydrží na nějakou věc soustředit jen velmi krátkou dobu. Tedy, v případě, že jí ona věc nijak nezaujme. V opačném případě – převážně tedy co se jejích zálib týče, kupříkladu v boji (což by bylo totálně ujeté v reálném světě, ale v táboře Polokrevných by v dotazníku ‚oblíbená činnost‘ zaškrtla boj valná většina táborníků) – dokáže u jedné činnosti vydržet velmi dlouho. Ale musí dostávat určitý pokrok, odezvu, musí jí to neustále zaměstnávat a přinášet nové informace, poznatky a podobně. Zkráceně řečeno, filozofický knížka jí k srdci jen tak nepřiroste. No a samozřejmě dyslexie, díky které se z ní stal majstr na čtení řeckých nápisů, ale složení müsli tyčinky ke sváče si nepřečte.

Má určité cíle, které si stanovila. Samozřejmě, když přišla do tábora, rozhodla se, že bude tím nejsilnějším, nejznámějším polobohem, hrdinou a podobně. Později si trochu uskromnila, uvědomila si, že to není asi zas tak reálné, vzhledem k tomu, že takový cíl má mezi polobohy každý druhý a rozhodla se, že jí bude stačit polem ‚velmi dobrá‘. A pro to se i snaží, po všech směrech zesílit a zdokonalit se. Umí ostatním přát a tak, na druhou stranu, ať se stane sebevíc, když se někomu něco vede víc, pociťuje hlodání závisti kdesi v hrudníku.

Občas má chuť si na chvíli vypnout a v takových chvílích upřednostňuje kvalitní čas strávený v přírodě. Samozřejmě nedřepí celé hodiny a nepovídá si bez odpovědi s kořeny, však málokdy odmítne si v hezký den jít zaběhat do lesa a pročistit si hlavu, že.

Irati neměla žádné extrémně zajímavé brzké dětství. Tedy, pojem zajímavý není moc specifický a záleží na subjektivním názoru jednotlivých přihlížejících, že. Však co se týkalo zájmu ze strany nestvůr či podobné havěti, nemůže si stěžovat. Otec byl poloviční rus z otcovi strany, však kromě příjemní a lásky k boršči si nic moc jiného ruského do života neodnesl. A božská matka… inu, řekněme, že si jednoho dne prostě chtěla bohyně vyhodit z kopýtka. A co bylo vábnější než pohledný, mladý muž v klubu v Los Angeles, že? Tak či onak, moc lásky v tom nebylo a o pár měsíců později se na prahu nic nechápajícího muže objevil košík s uječeným děckem a papírkem se slovy ‚tak se starej, brouku‘.

Inu, co mohl asi tak dělat, že? Nechat dítě na chodbě? I kdyby snad bezcitný byl, řvalo dost na to, aby přitáhlo po chvíli pozornost celého baráku. Naštěstí však nedával a malý uzlíček všeho, jen ne štěstí (možná tak špinavých plen) si vzal pod svá křídla dovnitř. Ukázalo se, že Iratin otec, Vladimir, nebyl nijak bohatý muž. Právě naopak, bulo zázrakem, že jej z malého bytu ještě nevykopli a vydělával si vším možným, načež kdykoli si vydělal nějaký ten peníz, utopil jej v alkoholu. Také byl zvyklý často kalit a že by to snad dítě v domě nějak změnilo se říci nedalo. Však Irati si na to velmi rychle zvykla a odnesla si z toho výjimečnou samostatnost. Však nedá se říci, že by se měla špatně – Vladimir nikdy nebyl agresivní typ alkoholika, právě naopak, když se vrátil v brzkých hodinách, okamžitě zaplul do postele. Irati šla spát více nocí s plným žaludkem, než naopak, postel taky měla, teplou deku taktéž. A sic Vladimir nebyl vzorovým otcem, Irati by proti němu z pusy nevypustila jediné křivé slovo, protože si s ním vypěstovala velmi hezký vztah.

Když začala chodit do školy, přišly první problémy s interakcí. Když si to vezmeme kolem a kolem, to stále není na poloboha nic neobvyklého – hyperaktivita s poruchami pozornosti, nesoustředěnost ve chvíli, jakmile jí přestalo zajímat probírané téma a hlavně, celé to polobožství smíchané s tím, že z ní tatík prostě vychoval holku od rány, vedlo ke katastrofálním následkům. To holčičí pomlouvání ve stylu ‚mrkej jak ošklivou to má gumičku‘ nabralo rychle jiné obrátky, když se Irati otočila a nejmenované holčině vrazila pěstí mezi oči. Ano, vždy se často stěhovali, však kvůli finančním problémům – nyní se stěhovali, neboť jim začaly docházet školy nejbližším okolí.

A co teprve když propukla puberta, to byla velmi velká sranda. Itari brzy zjistila, že jí alkohol chutí podobně jako otci, hormony se vzbouřili a rázem z ní byl postrach školy s centrálou usídlenou a dívčích záchodcích. Stala se členkou školního dívčího gangu (načež pojem gang představoval pět holek, které se zkrátka cítí drsně se svými umělými nehty, cigárem v puse a vysmahlým výrazem ve tváři), což se nehezky odrazilo i na jejích známkách. Chápejte, nikdy nebyla blbá, ale dobré či ucházející známky by prostě na papíře nevypadaly dostatečně cool.

Ale pach poloboha s poplašenými hormony nejspíše nalákal i první nestvůry. To si takhle jednou hezky zatahovala hodinu na svých záchodcích, když tu bum. Baba jak hrom. A jak šeredná byla. Jen bohové vědí, jestli by si své následné posměšky Irati rozmyslela, kdyby bývala věděla, že se jednalo o Drakénu. Když na ní ale nestvůra zaútočila, muselo se holčině nechat, že se rvala jako lvice – nejenže vyškubla nestvůře chomáč vlasů a ještě víc jí tak namíchla, dokonce jí uštědřila i kopanec do obličeje. Ale co zmohla patnáctiletá, netrénovaná holka proti něčemu takovému, že? Bůh ví, co by se stalo, kdyby do místnosti nevtrhla skupinka polobohů, která byla Drakéně již několik dní v patách. Tou dobou polomrtvou Irati tak nestvůře vytrhly ze spárů a spacifikovali jí. Samozřejmě, holčina si z toho dne moc nepamatovala, však později jí bylo řečeno, že se nad ní objevil symbol její matky, který začal bouřlivě kroužit kolem její hlavy, jakoby jej snad probudila celá tato událost. Nebo by se její božská maminka snad bála, že by na ní polobozi zapomněli a nechali jí tam na záchodcích.

Probudila se již v táboře polokrevných. Nektar jí dal dohromady velmi rychle. Otci byl zaslán dopis, že byla jeho dcera okamžitě přijata na prestižní soukromou školu, neboť se zjistila její nadbytečná inteligence a nedostatečné vytížení v hodinách pro ‚normální studenty‘. Nejspíše to zbaštil, jestli ale ne, nedal to znát a do nynějších dnů je se svou dcerou stále v kontaktu.

Nějakou dobu trvalo, než se začlenila do chodu tábora. Jednak proto, že tady si prostě alkohol ani cigarety najít nedokázala, aniž by se o tom prostě nějak Cheirón nedozvěděl. Druhak taky proto, že tu na její chování nebyl opravdu nikdo zvědavý. Naštěstí celá záležitost s Drakénou jí lehce probudila a dala jí novou motivaci – stát se silnější, aby jí už nikdo jen tak neshodil z koně. Také jí ty dva roky, co již v táboře je, naskytly možnost zamyslet se, vyzrát a uznat, že se v předešlých letech chovala jako prvotřídní husa. Poprvé v životě tedy můžeme o Irati říci, že má nějaký svůj cíl a motivaci jej dosáhnout.

Narodila se ve znamení býka.

*PŘÍCHOD DO TÁBORA: 17.1.2015
*Zařazena téhož dne.

*BOŽSKÝ RODIČ: Athéna

ODIKINESIS

Polokrevný se může pokusit tuto schopnost využít v boji, ale většinou se schopnost obrátí proti němu a on si sotva vzpomene, co vlastně chtěl udělat.

Polobůh nemá žádná ocenění.

Daisy Ridley


Žádné komentáře:

Okomentovat