obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

úterý 23. ledna 2018

Rules


ZÁKLADNÍ PRAVIDLA:
  1. Pořádně si přečti pravidla! Je to základ všeho, povinnost, zákon... Říkej si tomu jak chceš, ale jak by ti řekli u soudu - neznalost neomlouvá. Pokud zde náhodou nenajdeš informaci, kterou nutně potřebuješ k životu, pak se na nás obrať v chatu, kde ti ochotně zodpovíme dotazy, případně tě odkážeme na správnou cestu. Strkat pod nos ti totiž už nikdo nic nebude, smiř se s tím.
  2. Přihlášky, jinak známé jako registrace, bývají zpracovány v co nejkratší možné době. Uvědom si ale, že nesedíme nad emailem dvacet čtyři hodin v kuse, máme své životy. Nesnaž se nás popohánět, jinak bude zle. Cokoliv, co se nám nebude zdát, s tebou soukromě probereme a případně ti poradíme alternativu.
  3. Chovej se slušně, ať už v rámci chatu (kde je to základním pravidlem), ale taktéž i ve hře samotné. Pokud se ti něco nelíbí, neboj se ozvat, ovšem s citem a rozumem. Nikdo tu není zvědavý na paviání řev. Samozřejmě se může stát, že si některé postavy nekápnou do noty. Navíc teenagerům velmi často ujíždí ostrá vulgární slova, na druhou stranu jimi nemusíš zaspamovat celý příspěvek ve hře.
  4. Počet registrací na jednoho hráče není omezen. Můžeš si udělat kolik chceš táborníků, pokud za ně stíháš hrát a neomrzí tě po jedné hře. To zde už tolik tolerováno není, platí 3x a dost. Pokud i tuto posvátnou hranici překročíš, pak ti adminem může být zamítnuta rezervace faceclaimu a další registrace do napravení reputace. 
  5. S tím se však pojí i pravidlo, kdy si druhou registraci můžeš poslat až ve chvíli, kdy budeš mít odehranou minimálně jednu kvalitní hru se svou první postavou. Nejsme holubník a pokud máš čas si sepisovat někoho nového, jistě máš čas si odehrát to, co jsi rozehrál a nedokončil. 
  6. Pokud se nám registrace nebude v něčem zamlouvat, vyhrazujeme si právo vám ji neuznat a nezveřejnit bez nároku na opravu. V tomto případě se bude jednat o jeden strike.
  7. Po příchodu na chat a případném vyložení dotazů máte na registraci max. týden. Vše záleží na domluvě, ale je potřeba pochopit, že nemůžeme čekat věčně. Stejně k tomu se vztahuje pár slov k rezervacím tváří pro budoucí postavy. Pokud si face claim rezervuješ, bude pro tebe střežen maximálně 14 dní od tvého požadavku.
  8. Na přihlášky potomků Velké trojky nebo zrádců není brán ohled. Registrace na ně jsou momentálně uzavřeny. Výjimku tvoří soutěže nebo inzeráty vypsané Diovým týmem pod záložkou 'Missing'. Diův tým si dovoluje nabídnout aktivnímu hráči, který splňuje jeho požadavky, postavu dle svého uvážení. Není tomu naopak! Kdo bude žadonit, dostane leda přes držku.
  9. Zabíjení postav je povoleno POUZE v případě, kdy je projeven souhlas ze strany hráče, jemuž 'obětina' patří. Diův tým by měl být informován.
  10. Zeus ani jeho obě ruce nenesou žádnou zodpovědnost za újmu na psychickém zdraví hráčů mladších i starších 18 let. Vše je zde na vlastní zodpovědnost.
FÓRUM A CHAT:
  1. Piš, jak ti to vyhovuje. Je jedno, jestli se řadíš do kategorie zastánců ich formy, nebo ti představivost velí pohroužit se do vyprávění z pohledu nezúčastněného pozorovatele.
  2. U registrace další postavy na fórum potřebuješ nový email, nemůžeš se dvakrát registrovat na ten samý, systém to neumožňuje.
  3. Potřebuješ-li během hry se vzdálit, pak dejte vědět spoluhráči. V případě, že se spoluhráč delší dobu nehlásí, máš právo brát hru za ukončenou.
  4. Minimální počet řádků je 6. Není to zase tolik, abys něco slušného nevyplodil. Na admina neplatí výmluvy typu 'Psal jsem post na mobilu'. I tam se to dá zvládnout s přehledem, stačí jen chtít.
  5. Na chatu je VÝSLOVNĚ zakázáno vést homofobní nebo rasistické řeči. Tady nejsi v parlamentu ani v Americe, tak se dle toho chovej.
  6. Dále pravidla slušných mravů. Pokud se ti nechce vyloženě začínat rozhovor, či se do rozhovoru zapojovat, je slušné při příchodu pozdravit. No a nalejme si čistého vína, i kuře občas pípne.

ZÍSKÁVÁNÍ SCHOPNOSTÍ:

Hrdina přistupuje do tábora s:
  • Žádnými schopnostmi (nováček nevyžádaný božským rodičem)
  • Minimem schopností (nedávno vyžádaný)
  • Průměrem/podprůměrem alespoň u jedné ze schopností (dlouholetý táborník)
Výjimku tvoří instruktoři, jejichž schopnosti se pohybují v nadprůměru až excelentním ovládnutím alespoň u jedné, případně další obyvatelé (ať už z jiných ras nebo starší polobozi), nebo nově zrádci vychovaní v podsvětí.

Pokud máš dlouho nezařazeného poloboha, jehož si v blízké době rodič vyžádá, pak se nemusíš bát. Body schopností se poté automaticky načtou za pobyt + účast na akcích.

K získání dalších bodů schopností je třeba trénovat, účastnit se akcí a výprav. 
(Abys získal body za účast na tréninku, musí proběhnout minimálně 2 kvalitní hry v jedné z tréninkových prostor za účasti instruktora - tuto informaci poté oznam adminovi nebo jednomu z pomocníků! Jinak budeš bez bodů.)

ČEMU SE VYHNOUT aneb opakování je matka moudrosti:
  • Mary/Gary Sue
Rádoby dokonalá postava či naopak největší chudinka, které se dějí jen samé nepříjemnosti, avšak stále si najde dostatek času, aby se mohla stát centrem pozornosti ostatních. Ne, ani náhodou. Uvědom si, že na nikoho se neštěstí nelepí jako v pohádkách a dokonalost taky neexistuje. Nikdo z vás perfektně neovládá umění boje, nedokáže číst v myšlenkách ostatních, ani odhadnout jejich kroky natolik dobře, aby ze všeho vyšel jako nikým neporaženým vítěz. Nope. Zkrátka a dobře nic takového tu nehledáme, to si nechte pro své fan fikce. Žádná postava není nejinteligentnější, nejkrásnější, nejtemnější ani... no, možná nejblbější jo, ale kdo by o tohle prvenství taky stál, co?

  • God-Moding
Nekontroluj chování ostatních. Každá z postav má svoji vlastní vůli, svůj způsob, jak se potýká s děním, ať už se jedná o bitvu v jídelně, kde po sobě táborníci metají jídlo (co chudáci děti v Africe, na ty zase nikdo nepomyslel), nebo se bojuje (téměř) na život a na smrt. Nech druhého zareagovat, dej mu prostor pro únik nebo počin v akci. Taky by ti bylo nepříjemné, kdyby ti nadiktovali, jak se máš zachovat a neměl bys na výběr, že jo? Co se týče NPC (monster a nezabraných obyvatel), pak si je využívej ke své hře, ale všechno má své hranice, kapiš?

  • Ignorování pravidel
Pravidla zde nejsou od toho, aby se porušovala, právě naopak. Nechceme po tobě nic jiného, než je dodržovat, jinak bude zle. Nemůžeš se divit, že býváme pak mrzuté a mnohdy kousavé. Za to si můžeš ty sám. Ty a tvoje bezohledné ignorování jistých standartů. Proto, až si budeš sepisovat registraci, tak si přečti tento článek, který pojednává o problémech v adminských botách a připiš ke svému emailu stručný výpis vlastními slovy, o čem se v něm pojednává o interpunkci a dopadu na náladu admina.

  • Metagaming
Tvoje postava neví všechno, smiř se s tím. To, že ty ano, ještě neznamená, že tvůj hrdina přečetl každou knihu o příšerách, zná každého boha nazpaměť a s okamžitou platností po prvním pohledu bude vědět, že dopis, který dostal, je jen milostné psaní a ne vodíková bomba, aniž by ho otevřel. Neznáš jména od pohledu, neznáš božského rodiče nového táborníka, aniž by druhý stačil kváknout slovo. Se s tím smiř.

  • Křišťálová stěna
Obecná chyba, která platí, bohužel, všude. A i když tvrdíš, že jsi profík, někdy ti to ujede. Tak si to hezk zopakujem. Můžeš si to vlastně představit jako stěnu ve vyslýchací místnosti na policejní stanici. Vyslýchaný neslyší a nevidí vyšetřovatele za stěnou, ale vyšetřovatel slyší i vidí vyslýchaného. V tomto případě je vyšetřovatel hráč a postava figuruje jako vyslýchaný. Před začátkem hry musíš nutně pochopit rozdíl mezi postavou a hráčem. Hráč jsi ty, který žiješ teďza svým počítačem, tvoje postava je naopak v táboře.
Obecně řečeno, to, co víš ty, nemusí nutně vědět tvoje postava. To, co postava nezažije, neuvidí nebo neuslyší, o tom NEVÍ, byť její hráč ano. To je zkrátka celý.


!!!DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!!!


Pokud je tvoje postava nevyžádána rodičem (tedy nezařazena pod určitého boha z Olympu), a rád bys ji zařadil k některému, informuj o tom admina nebo jednoho z pomocníků. Během hry ti napíše post, v němž se zjeví symbol jednoho z bohů, k němuž později budeš patřit. Nikdo, opakujeme NIKDO se nevyžádejte sám. Pro ty, kteří poruší pravidlo, bude odměnou leda postih!



PRAVIDLA SE STÁLE PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZUJÍ, PROSÍME VÁS TEDY O PRAVIDELNOU KONTROLU.

Žádné komentáře:

Okomentovat